16:32:22
Звіт завідувача ДНЗ «Дзвіночок» с. Володимиривіки Биканової Ольги Тимофіївни за 2018 – 2019 н.р

 

05.червня 2019

 

Дошкільний заклад «Дзвіночок» - заклад освіти і виховання дітей віком від 3 років до 6 (7) років, який задовольняє потреби дітей у догляді, вихованні і зміцненні їхнього здоров'я. Дошкільний заклад здійснює освітню діяльність відповідно до Статуту та колективного договору.

Режим роботи установи 9 годин, з 07:30 до 16:30

Функціонує одна різновікова група.

Станом на 01 червня у садочку перебуває 13 дітей.

Протягом навчального року (2018-2019) ДНЗ працював за Базовим компонентом дошкільної освіти, програмою «Українське дошкілля»

Колектив ДНЗ спрямовував свою діяльність на формування різнобічно розвиненої, духовно багатої, патріотично налаштованої особистості; починаючи з перших років життя дитини і завершуючи її вступом до школи, для підвищення якості дошкільної освіти, забезпечення її сталого інноваційного розвитку.

Організація навчально-виховного процесу була спрямована на забезпечення реалізації зусиль педагогічного колективу та батьків для набуття дошкільниками соціального досвіду.

Щодо удосконалення і модернізації роботи з родинами, колектив працював над формуванням свідомості батьків щодо підвищення фізичної та розумової працездатності дітей, навчання дітей жити у злагоді з довкіллям та з собою. Разом з батьками педагоги закладу навчалися уникати конфліктів, будувати стратегію розв’язання конфліктних ситуацій.

Колектив створював умови для емоційного благополуччя дитини, будував навчальну діяльність в динамічному режимі, використовуючи різні спеціальні оздоровчі заходи.

Протягом року були проведені «Тижні безпеки дитини». До роботи з приводу цього питання залучалися батьки.

Щоденна ранкова гімнастика, фізкультхвилинки, загартовуючи процедури, піші переходи, дозвілля, спортивні свята, ритмічна гімнастика – це все застосовувалося у нашому закладі і було запорукою здоров’я наших вихованців.

Педагогічними працівниками та обслуговуючим персоналом ДНЗ забезпечений. Дошкільний заклад має всі необхідні умови для вирішення загальноосвітніх, фізкультурно-оздоровчих, група оснащена іграшками згідно типового переліку, стараємось оновлювати розвивально - ігрове середовище.

Кадрами дошкільний заклад укомплектований, згідно штатного розпису.

Робота вихователя планувалася та проводилася з урахуванням поставлених на рік завдань, сучасних вимог в навчанні та вихованні. Як керівник закладу я завжди підтримую та стимулюю творчу ініціативу працівників щодо вдосконалення освітньої роботи, заохочую творчі пошуки, дослідно-експериментальну роботу педагогів.

Співпраця ДНЗ «Дзвіночок» та ЗОШ І-ІІІ ст. села велась на належному рівні , відповідно до плану «Наступність у роботі ДНЗ «Дзвіночок» та ЗОШ І-ІІІ ст.», виконання якого дотримувалися як вихователь так і вчителі.

В ДНЗ організація харчування підпорядковувалась відповідно до нормативно-правових документів: постанови Кабінету Міністрів України від 22.11.2004 №1591 «Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах»; «Інструкцією по організації харчування у дошкільних навчальних закладах» затверджена наказом МОНУ та МОЗУ від 17.04.2006 № 298/227, та внесених змін до « Інструкції по організації харчування у дошкільних навчальних закладах» від 26.02.2013 р. № 202/165, зареєстровано в Міністерстві юстиції України від 20.03.2013 р. за № 440/22972.

У дошкільному навчальному закладі протягом навчального року значна увага приділялась харчуванню дітей. Повноцінне та якісне харчування є невід’ємною складовою зміцнення здоров’я дітей. Ведеться постійний контроль за виконанням грошових і натуральних норм. Щомісячно аналізується стан харчування дітей в ДНЗ.

Для правильної організації харчування на основі перспективного харчування складається щоденне меню з вживанням свіжих овочів в літній та осінні періоди. Протягом року в дошкільному закладі було організовано якісне раціональне 3-х разове харчування. Для здешевлення харчування дітей, батьки прийняли рішення заготовляти овочі: картоплі – 5 відер, морква – 3 кг., буряк – 3 кг., капуста – 3 кг., цибуля – 3 кг. на рік.

Постійний контроль за правильною організацією харчування дітей здійснюється завідувачем.

Періодичний контроль проводять працівники санепідемстанції, організація по захисту прав споживачів, представники управління освіти.

Усі продукти харчування приходять з супровідними документами. Постійно здійснювався контроль за дотриманням санітарно-гігієнічних вимог щодо утримання харчоблоку, миття посуду, технології приготування їжі, термінів реалізації продуктів харчування.

Для зниження захворюваності колективом ведеться клопітка робота, зокрема :

- чітке дотримання режиму;

- дотримання санітарно-гігієнічних вимог;

- організація фізичного виховання;

- систематичне щеплення дітей;

- проведення загартовуючих процедур.

Створення умов щодо безпеки життєдіяльності учасників освітнього процесу

З метою забезпечення реалізації державної політики в галузі охорони дитинства, запобігання випадкам дитячого травматизму і загибелі дітей, дотримання порядку повідомлення та обліку нещасних випадків проведено аналіз стану профілактичної роботи з питань безпеки життєдіяльності та охорони життя і здоров’я дітей у дошкільному навчальному закладі, який показав, що колективом закладу проводиться певна робота з цього питання.

Згідно з графіками проводились інструктажі з працівниками з безпеки життєдіяльності дітей, охорони праці, пожежної безпеки. Упродовж року розроблено пам’ятки для батьків щодо правил поведінки під час Новорічних та Різдвяних свят та відпусток батьків в літній період, вимог безпеки при проведенні Новорічних свят.

Питання безпеки життєдіяльності дітей та запобігання усіх видів дитячого травматизму розглядалися на виробничих нарадах. Були освітлені питання важливості виконання заходів техніки безпеки на робочих місцях для забезпечення життєдіяльності малюків під час навчально-виховного процесу, аналізувалася робота колективу з даних питань, санітарні правила улаштування та утримання дошкільного закладу, пожежно-технічних умов влаштування ДНЗ.

Всі приміщення закладу, їх обладнання та оснащення, знаходяться в задовільному (робочому) стані. Щорічно проводиться їх обстеження і складаються відповідні акти. Акти дозволяють використовувати приміщення, обладнання та оснащення впродовж усього навчального року. Помешкання оформлені з дотриманням санітарно-гігієнічних вимог, мають гарний естетичний вигляд, оздоблені кімнатними рослинами , панно, картинами.

Завдяки коштам сільської ради та РВО і науки, протягом 2018-2019 н.р. було придбано: 20комплектів постільної білизни, 15 наборів посуду, лікарські засоби первинної мед. допомоги, фарба для поточного ремонту на суму 840грн. На кошти спонсорів оплачується Інтернет.

Звернення батьків до адміністрації закладу були в усній формі в основному з питань зарахування дітей до ДНЗ, скарг в продовж року не було.

Пропозиції та зауваження батьків приймаються з вдячністю, з адекватним реагуванням та враховуються в подальшій роботі.

Підводячи підсумок вищевикладеного, вважаю, що всі поставлені перед колективом завдання – виконанні, а проведена робота може бути оцінена задовільно.

За підсумками роботи колективу упродовж навчального року можна зазначити, що поставлені завдання в цілому виконано.

Дякую за увагу!

Завідувачка ДНЗ «Дзвіночок» Биканова О.

Переглядів: 385 | Додав: YaroslavBykanov | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar